Workshop bollenmand vullen in Sappemeer

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zaterdag 7 november 2015 • 7 deelnemers: René Bijl, Gea en Pie de Jong, Mirjam Kuiper, Aaltje Weites, Marian Van Den Berghe en Ina Zuur • verslag: Marian Van Den Berghe

Het wordt zowaar een traditie, als de herfst zich met zijn mooie warme kleuren, en dit jaar nog ene heerlijke temperatuur, laat zien vertrekken een aantal dames uit Woudbloem e.o. op een zaterdagmorgen in november naar Sappemeer om zich alvast te verzekeren van een kleurrijk voorjaar 2016.

We gaan weer een bollenmand vullen in Sappemeer. Een zeer gevarieerd aantal bloembollen, honderd en dertig in totaal, verdwijnen in acht verschillende lagen in een rieten mand.

Dit alles na een gedegen uitleg over de verschillen soorten bloembollen, hun eigenschappen en de verzorging van de mand gedurende een zachte regenachtige winter met weinig vorst of een droge winter met veel vorst.

Na de koffie en het inrichten van een ‘voorbeeld-mand’ door de eigenaars van de kwekerij gaan we zelf aan de slag. De meer gevorderden onder ons, zij zijn al een keer eerder geweest. Hebben de slag al snel te pakken. De rest volgt spoedig en kijkt de kunst af bij zijn buurvrouw.

Het is een gezellige boel, de handen worden vies en de manden naderen hun voltooiing. Bovenop de kale grond, de bollen zitten er dan allemaal in, worden als kersen op een taart 3 winterharde viooltjes gepland.

De manden zijn een plaatje geworden en de deelnemers hebben een voldaan gevoel: missie geslaagd.

Na een goede verzorging de komende wintermaanden zullen bij verschillende woningen in Woudbloem e.o. prachtige bollenmanden met een bonte keur aan voorjaarsbloemen te bewonderen zijn. Dus: volgend jaar gaan we gewoon weer?

Geef een reactie