Jaarvergadering ijsvereniging

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

21 november 2014 – Na een paar winters met sneeuw en ijs was iedereen weer hoopvol gestemd over de komende winterperiode, maar helaas…….
Terugkijkend op het winterseizoen van het afgelopen jaar kunnen we constateren dat er nauwelijks sprake is geweest van winters weer. De herfst was zacht en nat met temperaturen boven de 10 graden. Rond Kerstmis konden we al terugkijken op een zeer zachte decembermaand. Kerstmis in Woudbloem was groen terwijl het ondertussen in de Verenigde Staten bar en boos was met de kou. In de tweede helft van januari dit jaar begon het wat kouder te worden; lichte vorst in de nacht en hier en daar wat sneeuwval. Dat gold alleen voor het noordoosten van het land. In de nacht van 26 op 27 januari viel er een behoorlijke portie sneeuw in onze regio met winterse perikelen tot gevolg. Menig automobilist liep schade op. Van ijsvorming was nauwelijks sprake door de sneeuwval, maar het winterse weer leverde weer veel mooi plaatjes op.
Februari bracht zacht weer en in maart moesten we concluderen dat het een winter van niks was geweest.
Helaas geen ijspret op de baan en geen mooie toertochten in het land. Op naar het voorjaar!

Het nieuwe onderkomen van de ijsvereniging was tijdens de jaarwisseling een plekje waar het goed toeven was: warm en gezellig met de beste wensen voor iedereen en ruimschoots van hapjes en drankjes voorzien.
De jaarvergadering, gehouden op 21 november 2014 in boerderij Erf en Weide, werd bezocht door 24 leden. Voorzitter Kees Dontje ging kort in op de komst van een aantal nieuwe dorpsgenoten; met het oog op komende bestuurswisselingen zou dat voor vers bloed in de gelederen kunnen zorgen.
Penningmeester Henk van Gijssel maakte melding van een aantal noodzakelijke uitgaven voor de ijsvereniging, waaronder plaatsing van een nieuwe duurzame kerstboom inclusief ooievaarsnest, waardoor de vereniging het afgelopen seizoen met een klein verlies heeft gedraaid.
Fleur en Wietse van de Sikkeshoeve verzorgden het inhoudelijk deel van het programma. Fleur hield een boeiend betoog over de herkomst van hun kudde Boergeiten en hoe zij uiteindelijk met hun levende have in Woudbloem belandden. De Boergeit levert, mede vanwege de sterke bespiering, een hoogwaardige kwaliteit vlees en zorgt daarnaast voor natuurbeheer, omdat hij ook planten als distels, brandnetels en berenklauw eet. Bovendien houdt hij de moeilijk begaanbare natuuroevers vrij van begroeiing. Het vlees van de Sikkeshoeve geniet al bekendheid bij diverse restaurants in heel Nederland.
De aanwezigen kregen de gelegenheid om van verschillende droge worsten te proeven, waaronder de met een gouden ster bekroonde knoflookpeperworst. Naast de droge worsten levert de Sikkeshoeve ook diepgevroren vlees.
De verkoop van de loten, verzorgd door Feikje en Anje, leverde een bedrag op van €108,00.
De drie vleesprijzen, dit jaar samengesteld door Fleur, gingen naar Jan Kempinga, Lammert van Dijken en Johan Wolters.
Bij de sluiting van de vergadering gaf Kees nog even aandacht aan het boek van Elisabeth Fluks-Visser, Elisa-Ein bewegtes Leben.

Wat het komend seizoen betreft wachten we af wat de winter ons zal gaan brengen. Ondertussen hopen we allemaal op een prachtige winterperiode met veel activiteiten op het ijs.

Geef een reactie