We zijn gestart met het proces om te komen tot een Dorpsvisie Woudbloem.
Een team uit het dorp bestaande uit Gea de Jong, Leo Makking, Christiaan Piekema en Karien Smit verzorgt het proces. Vanuit het bestuur is Dorus van Heijnen contactpersoon.

Op 18 april vindt de Inloopavond plaats bij de Wytse en Fleur.

Inloop avond Dorpsvisie + Jelle Kookt

Op 18 april zal een inloop/inspraak avond gehouden worden voor het opstellen van de nieuwe dorpsvisie Woudbloem.

Diner : Vanaf 18:00 (7,50 euro eigen bijdrage)
Dorpsvisie : Vanaf 19:30

Opgeven kan door een mailtje of een appje naar Dorus te sturen: woudbloemdorpsbelangen@gmail.com .


Programma ‘Hart voor Midden-Groningen’

De gemeente Midden-Groningen heeft het geld wat beschikbaar is gesteld aan de gemeente door het Nationaal Programma Groningen (NPG) ondergebracht in het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’. Dit programma is in 2020 geschreven en wordt nu uitgevoerd. Het is een ‘levend programma’, wat wil zeggen dat er nog ruimte is voor nieuwe projecten en het gedurende de uitvoering nog wel wat verandert.

4 thema’s – 27 projecten

Het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’ is door de gemeente opgedeeld in 4 delen met elk een eigen doel:

  • Lang en gelukkig leven waar je hart ligt
  • Open je hart voor Midden-Groningen
  • Hart voor de Jeugd
  • Hart voor Werk

Klinkt misschien een beetje vaag, maar het komt erop neer dat er wordt gewerkt aan:

  • een aantrekkelijke sociale leef- en woonomgeving waar gezonde en gelukkige mensen wonen;
  • het vergroten van de aantrekkingskracht van de gemeente voor mensen van buitenaf (stimuleren toerisme en zorgen dat mensen hier naar toe willen verhuizen);
  • vergroten van de kansen voor de jeugd;
  • vergroten van het aantal mensen dat werk heeft.

Er zijn inmiddels 27 projecten gestart om deze doelen te behalen. Een overzicht vind je hier op de website van het Nationaal Programma Groningen. Eén van die projecten is Dorps- en Wijkplannen Midden-Groningen. Dit is het project waar wij als Woudbloem ook gebruik van zullen maken om onze Dorpsvisie te realiseren.

Welke projecten zijn interessant voor jou?

De projecten van het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’ zijn er om het voor iedereen beter te maken in de gemeente. Niet alleen door een Dorpsvisie te maken. Ook door bijvoorbeeld talenten van de jeugd te ontwikkelen, verpauperde panden aan te pakken en jonge moeders op weg te helpen. Of door mensen die in armoede leven of sociaal minder goed mee kunnen komen te ondersteunen.

Kijk daarom ook zelf eens door de projecten heen. Misschien is er een project wat precies past bij een situatie die voor jou geldt. Of voor je buurman of buurvrouw. Deze projecten zijn er voor ons, de inwoners van Woudbloem, maak er dus ook gebruik van!