Binnenkort gaan we van start met het opstellen van een Dorpsvisie Woudbloem.

We verwachten in mei 2023 een planning af te geven voor het project.


Programma ‘Hart voor Midden-Groningen’

De gemeente Midden-Groningen heeft het geld wat beschikbaar is gesteld aan de gemeente door het Nationaal Programma Groningen (NPG) ondergebracht in het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’. Dit programma is in 2020 geschreven en wordt nu uitgevoerd. Het is een ‘levend programma’, wat wil zeggen dat er nog ruimte is voor nieuwe projecten en het gedurende de uitvoering nog wel wat verandert.

4 thema’s – 27 projecten

Het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’ is door de gemeente opgedeeld in 4 delen met elk een eigen doel:

  • Lang en gelukkig leven waar je hart ligt
  • Open je hart voor Midden-Groningen
  • Hart voor de Jeugd
  • Hart voor Werk

Klinkt misschien een beetje vaag, maar het komt erop neer dat er wordt gewerkt aan:

  • een aantrekkelijke sociale leef- en woonomgeving waar gezonde en gelukkige mensen wonen;
  • het vergroten van de aantrekkingskracht van de gemeente voor mensen van buitenaf (stimuleren toerisme en zorgen dat mensen hier naar toe willen verhuizen);
  • vergroten van de kansen voor de jeugd;
  • vergroten van het aantal mensen dat werk heeft.

Er zijn inmiddels 27 projecten gestart om deze doelen te behalen. Een overzicht vind je hier op de website van het Nationaal Programma Groningen. Eén van die projecten is Dorps- en Wijkplannen Midden-Groningen. Dit is het project waar wij als Woudbloem ook gebruik van zullen maken om onze Dorpsvisie te realiseren.

Welke projecten zijn interessant voor jou?

De projecten van het programma ‘Hart voor Midden-Groningen’ zijn er om het voor iedereen beter te maken in de gemeente. Niet alleen door een Dorpsvisie te maken. Ook door bijvoorbeeld talenten van de jeugd te ontwikkelen, verpauperde panden aan te pakken en jonge moeders op weg te helpen. Of door mensen die in armoede leven of sociaal minder goed mee kunnen komen te ondersteunen.

Kijk daarom ook zelf eens door de projecten heen. Misschien is er een project wat precies past bij een situatie die voor jou geldt. Of voor je buurman of buurvrouw. Deze projecten zijn er voor ons, de inwoners van Woudbloem, maak er dus ook gebruik van!