Slochter Wold Spektoakel

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zaterdag 23 augustus 2014 • 11 deelnemers: Anje, Henk en Tineke van Gijssel, Adriaan Klootwijk, Robin van Gijssel, Leo Makkink, Meta Beumer, Marieke van Haperen, Fleur Veenstra, Sybren en Wytse van der Meer * Verslag: Meta Beumer en Fleur van der Meer-Veenstra

Namens het team; Lammert en Renée voor jullie trouwe support en het maken van de prachtige foto’s. Hans bedankt voor je support en het vervoer van alle tassen.

Zaterdag 23 augustus 2014 was het zover, het Slochter Wold Spektoakel. Om half 9 verzamelden we met het gehele team bij Anje en Henk van Gijssel. Anje (onze teamcaptain) deelde de shirts uit en we konden richting startplek; het Grunopark. We hadden zelf een volgauto mee, Hans vervoerde al ons tassen en supportte ons waar nodig. Bij het Grunopark aangekomen stonden onze trouwe supporters Lammert en Renée ook al klaar, Lammert gewapend met fototoestel.

Na een korte uitleg volgde de eerste opdracht de puzzeltocht. In schaaksprongen en sneltreinvaart gingen we richting het zwembad de Tobbe in Slochteren. We hadden een goed gevoel bij de eerste opdracht, we hadden alle aanknopingspunten gevonden. Bij het zwembad stond niet alleen de Tobbeschans voor ons klaar maar ook de rest van alle supporters uit Woudbloem. Na wat oefenen konden we los. 3 vrouwen en 3 mannen deden uiteindelijk mee met de ‘echte’ opdracht. En….we wonnen van het andere team!!

Vanuit Slochteren vervolgende we onze weg naar Hellum. Hier stond de stormbaan voor ons klaar. Na teamoverleg werd besloten alle mannen uit ons team in te zetten en dit resulteerde in een hele goede tijd. Voor de dames was het een genot om naar de kijken!
In Hellum stond ook de lunch voor ons klaar en na een paar druppels regen kwam de zon weer tevoorschijn en stapten we weer op de fiets richting Siddeburen. Hier werd na lang wachten op het andere team gesumoworsteld, het werd een gelijk stand en toen kwam jammer genoeg de tijd erbij om de winnaar vast te stellen, jammer deze opdracht verloren we.

Vanuit Siddeburen gingen we naar Steendam, hier gingen we golfen. Eerst natuurlijk weer even oefenen en daarna met de beste deelnemers de wedstrijd in. Ook hier hadden we weer een redelijk gevoel over.

Vanuit Steendam werd er gefietst naar Overschild, en omdat het bij het golfen allemaal erg lang duurde en we ook een korte regenonderbreking hadden waren onze tegenstanders al vertrokken.
Vol goede moed en enthousiasme gingen we oud Hollandse spelletjes doen met daarna nog een kleine vragenquiz. Lammert en Renée waren ook weer van de partij en ‘stiekum’ beantwoordde Lammert nog een paar vragen voor ons van de quiz.

In Overschild gingen onze fietsen op een kar en gingen we met autobusjes naar Meerstad om vervolgens te racen door het maisdoolhof. Hier konden de hardlopers hun hart ophalen maar moesten de hersens ook nog even gekraakt worden want anders moest er extra gelopen worden en het ging tenslotte om de snelste tijd om weer uit het doolhof te komen.

Vanuit Meerstad gingen we een klein stukje op de fiets weer naar het Grunopark en dan wel het nieuwe klimpark. Voor diegene zonder hoogtevrees kon er geklimt worden, de mensen die beneden bleven moesten de letters verzamelen van de klimmers en hier moesten weer woorden mee gemaakt worden. We vonden uiteindelijk een hele bladzijde met woorden.

Dit was de laatste opdracht en hierna gingen we op de fiets naar huis om ons even op te frissen en klaar te maken voor de prijsuitreiking en BBQ. Dit laatste vondt plaats bij Ecomotion in Kolham.
En wat gebeurde er na een dag hard strijden… we gingen er vandoor met de eerste prijs!!
Een zeer gezellige en succesvolle dag voor team Woudbloem!

Geef een reactie