Primeur in Woudbloem: nieuwjaarsduik 2015

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Donderdag 1 januari 2015 • 12:00 uur • 3 deelnemers: Meta Beumer, Hans Uffen en Jeen ?

  • toeschouwers: Henk en Anje van Gijssel, Jan Kempinga, Carina Cremering, Leo Makkink, Kees Dontje en Renée Bijl (douche gelegenheid) • verslag Kees Dontje •

Het jaar is nog maar 12 uur oud en de eerste activiteit van 2015 staat op het punt om te beginnen:

de Nieuwjaarsduik. Eind 2014 bedacht door Meta en Hans als grap, maar wel met het serieuze doel om in ieder geval niet alleen te springen! Er moesten nog meer mensen meegekregen worden. Uiteindelijk gaf een vriend van Meta zich ook op als dappere derde om te springen. 3 aanmeldingen! Voor een eerste versie niet een hele grote opkomst, maar daar gaat het niet om. Het feit dat er gesprongen wordt is goed.

Een nieuwe traditie is geboren?

Nog een beetje twijfelend staan de drie op de steiger tegenover Tienborg. De eerste dag van het jaar is guur.

Er staat veel wind en het is maar een graad of 6. De temperatuur van het water is niet heel veel meer. Het aantal toeschouwers is inmiddels groter dan het aantal springers. René staat klaar aan de overkant en de douche staat aan.

Even na 12 uur springt het drietal in de Scharmer Ae. En dat is inderdaad heel koud! Meta en Jeen zwemmen naar de overkant, Hans houd het voor gezien en klimt weer op de kant. Het water is steenkoud. Gelukkig: René slaat de handdoeken om Jeen en Meta heen.

De duik werkte compleet ontnuchterend na een zeer gezellig feestje in de stal bij Kees en Frouke. Maar een nieuwe traditie is geboren! Fris (maar niet schoon) gaat het drietal weer naar huis.

Volgend jaar gaat de traditie voort en staat het doel op 8 deelnemers. Ten tijde van dit schrijven (eind november) staat het aantal aanmeldingen op 7. Of ze daadwerkelijk allemaal zullen springen

Geef een reactie