Nieuwjaarsfeest 2015

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Donderdag 1 januari 2015 • vanaf 00:15 uur, 34 deelnemers: Kees Dontje en Frouke Roukema, Joost Dontje, Edzer Roukema, Lammert van Dijken, Marja Doedens en Peter Nijeboer, Wytse van der Meer,Henk de Jong en Feikje Geertsma, Maria Noordman, Corrie Vermue en Tiemen van Dijk, Renée Bijl, Hetty Oudekerk, Anje en Henk van Gijssel, Gerhard Landman, Jan Kempinga en Carina Cremering,Thomas Hoogakker, Marloes Meter en Hans Uffen, Meta Beumer en Leo Makkink met vriend en vriendin, Froukje en Roelof van der Woude, Peter van der Woude, Marije en Martin van der Woude, Anita en Frans Walthaus • verslag Frouke Roukema •

Het is een koude, winderige nacht. We lopen met z’n vieren naar het ijsbaanhok, waar Kees een houtvuurtje en 3 sfeervolle buitenkaarsen aansteekt. Binnen staan lekkere drankjes en hapjes klaar: Apfelkorn, bier, jenever, Beerenburg, wijn, sap, nieuwjaarrolletjes, slagroom, stokbrood, paté en (dop)pinda’s. Rond 00:30 uur begint het druk te worden, het is zoenen en handen schudden. Iedereen heeft wel wat lekkers meegenomen en het geroezemoes in niet van de lucht. Dan begint Henk van Gijssel om 01:00 uur met het vuurwerk. De prachtigste waaiers van gekleurde sterren.

Jan Fokken van Gijssel heeft weer goed ingekocht! Als alles uit elkaar is gespat, gaan we met z’n allen gauw weer naar binnen. Het is wel inschikken geblazen, maar dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Er gaan wat mensen weg en er komen weer wat bij. Hans en Marloes vragen wie meedoen aan de Nieuwjaarsduik, later op de dag. De meesten willen niet of kijken nog even de kat uit de boom. Wij gaan om 03:30 uur naar huis, het hok zit dan nog flink vol. We horen later dat de laatsten om 08:00 uur de deur achter zich dicht hebben getrokken!

Geef een reactie