Woudbloemreis

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zaterdag 6 september 2014 •.12 deelnemers: Egon en Isabelle Smit, Mirjam Kuiper, Frouke Roukema en Kees Dontje, Marian van den Berghe, Jack en Astrid Huizinga, Aaltje Weites, Gerhard Landman, Jan en Alianne Wolters.
• Verslag: Gerhard Landman

Op deze dag vertrekken een twaalftal Woudbloemers rond 11:15 naar Papenburg in Duitsland. Op de A7 moesten twee bestuurders tanken, ze waren er vermoedelijk niet van op de hoogte dat de prijs, vooral van benzine, in Duitsland aanmerkelijk lager is. Zonder hindernissen kwamen we langs de Meyer Werft, waar het een drukte van belang was vanwege een groot popconcert, dat dezelfde avond werd uitgezonden door de Duitse tv. Aangekomen bij de tuin, die we zouden bezoeken, kregen we drie rondjes van Kees om uiteindelijk bij de parkeerplaats vlakbij de molen terecht te komen. Hier was het vlakbij de ingang Landesgartenschau Papenburg Bont en Blij. Na eerst gezamenlijk koffie met iets erbij hadden gedronken, ging ieder zijnsweegs in de tuin.

Een overweldigende bloemenpracht en nog veel meer, was hier te bezichtigen. Vooral de vlindertuin met hele grote vlinders en prachtige kleuren maakte op velen een indruk, die men nog even zal onthouden. In deze tuin kan men best een hele dag verblijven. Kenners meenden dat als we eerder in het seizoen daar waren geweest, de aanblik nog mooier was geweest. In de middag trokken de meesten nog even Papaenburg in voor het bezoeken van de markt, die langs het water was opgesteld. Anderen bekeken ook nog de mooie stellingmolen van Papenburg.

Om 17:00 uur was ieder weer verzameld om met elkaar te gaan eten. Dit gebeurde in een Grieks restaurant, waar we Hollands eten kregen. Hier kon ieder zijn maag vullen met een goede eenvoudige maaltijd van drie gangen. Na het eten weer buiten gekomen, bleek er in de stad nog een Shantykorenfestival te zijn, waar een Oud-Woudbloemer aan meewerkte als muzikant. Chris van der Zwan heeft jaren gewoond in de Lange Jammer en speelt in Armstrongs Patent uit Appingedam of Delfzijl. Onderhand was de tijd gekomen om de thuisreis te aanvaarden, maar omdat er nogal wat wegen waren afgesloten door festiviteiten, hebben we nog een mooi stukje Duitsland gezien en ieder was moe en voldaan om 21:00 uur terug in Woudbloem.

Geef een reactie