Kanotocht en BBQ

Zondag 19 juli 2015 • 16 kanovaarders: Fleur en Wytse van der Meer, Leo Makkink en Meta Beumer, Henk en Anje van Gijssel, Frouke Roukema, Jan Kempinga, Peter Nijeboer en Marja Doedens,
Frans en Marian Van Den Berghe, Jeroen Mossel, Peter, Greet en Tom van der Velde

deelnemers alleen barbecue 11: Kees Dontje, Tiemen en Andries van Dijk, Corrie Vermue, Henk en Pie de Jong, Renée Bijl, Aaltje Weites, Sam van der Velde, Gert en Ineke van der Veer • verslag Greet van der Velde •

Zondag 19 juli was de datum waarop de jaarlijkse kanotocht en barbecue gehouden zou worden. En hoe dichter we bij die datum kwamen, hoe slechter de weersverwachting leek te worden. Deze zomer hadden we al een hittegolf gehad, tropische temperaturen, ook wervelwind en fikse onweersbuien, maar zondag de 19e zou vooral nat worden. Maar wat een leuke zondag!

Het vertrek bij Henk en Anje voor de deur was nog droog, totdat de eerste kanovaarder sportief van start ging door van het talud te varen. De kano met Fleur erin ging om, en het eerste natte pak kon worden bijgeschreven.

Ondertussen waren de helpers bij de vliegende start wat meer op elkaar ingespeeld zodat de andere vliegende starters zonder moeite gelanceerd werden. Een voorzichtige enkeling stapte in bij de steiger, en ook dat ging allemaal goed. Vrij snel na het vertrek, kwamen we aan bij de koffie bij Hennie en Tjark en gelukkig konden we droog in de schuur staan, want achteraf gezien begon toen de bui al. Frans en Marian waren vanaf de kanostartplaats langs de baggerwerkzaamheden komen varen, en berichtten al dat de route een aantal obstakels had.

Tijdens het gezellige koffiedrinken-en-bijpraten bleef het lekker door regenen. We hoopten nog op een droge bui, maar helaas! Op de tablet leek de regenverwachting wel een col van de buitencategorie. Frans en Marian voeren terug naar huis, de meeste anderen volgden de enthousiaste aanmoediging van Frouke en Anje, en gingen verder met de route. En eigenlijk is het gewoon een heel mooi gebied waar we wonen, ook bij regen. De baggerslurven zorgden voor een extra uitdaging, het ponton dat zo goede diensten had bewezen toen de brug werd onderhouden, lag er nog als een interessante hindernis.

Iedereen kwam er ongeschonden langs, en voor de meeste deelnemers eindigde de tocht zoals die begon: nat. Met badpak of gewoon in de sportkleding, vrijwillig of met een beetje listige hulp, ging een groot aantal deelnemers te water. Het water bleek warmer te zijn dan de regen.

Pas als je weer op de kant stond, kreeg je het koud, hoorde ik (niet zelf getest).

Na het afdrogen en omkleden, en de aankomst van de alleen-barbecue-deelnemers, konden we ons installeren in de schuur bij de terrashaard, of in de garage, of buiten, want uiteraard was het inmiddels gestopt met regenen. Anje en Henk kregen nog een welverdiend bedankje voor de gastvrijheid, en de barbecue heeft overuren gedraaid om iedereen van eten te voorzien. Er was een goedgevulde koelkast met drankjes, en een tafel boordevol heerlijk vlees, salades, groente en fruit.

Wat een leuke zondag! Wie het gemist heeft, moet volgend jaar zeker mee gaan (en wie er bij was, weet dat al). Neem wel droge kleren mee!

Geef een reactie