Volleybal Hellum

Na maanden van trainen, voorbereiding en gezelligheid was het dan uiteindelijk weer zover.
Tijd voor het jaarlijks terugkerende evenement, het volleybaltoernooi van het jaar in Hellum nu alweer voor het 16e jaar georganiseerd daar de stichting Aigenwies te Hellum. Ook in 2014 kwam Woudbloem wederom met 2 volleybal teams op de proppen die natuurlijk beiden klaarstonden om tot in de finales door te breken. Zoals gewoonlijk werden de teams al ruim van te voren ingedeeld in twee teams, het eerste team de Forest Flowers ook wel het ouderen team genoemd en het tweede team de Heikneuters oftewel het jongerenteam. De trainingen vonden net als de afgelopen jaren bij Feikje en Henk in de tuin plaats, waar we iedere week weer met een mooi gemaaid veldje konden trainen. En tussendoor werden we voorzien van koffie door degene die hier voor in aanmerking kwam, meestal bleek Annet hier toch het voortouw in te nemen, waarvoor dank allen.

Het avontuur begon zoals ieder jaar weer met de voorrondes, die plaatsvonden op woensdag 25 juni en vrijdag 27 juni. Nadat de beide teams vrij gemakkelijk door de voorrondes waren gekomen en beide als tweede van hun eigen poule waren geëindigd was de tijd om vol goede moed de finale dag in te gaan die plaatsvond op zaterdag 28 juni.
Beide teams kwamen zaterdag vol goede moed en met her en der wat zware benen naar het sportveld in Hellum waar het allemaal moest gaan gebeuren. In de eerste ronde werd er door de Heikneuters meteen korte meten gemaakt met een club uit Sidderburen, daar waar het voor de Heikneuters in de eerste ronde voorspoedig liep moesten de Forest Flowers er toch harder aan trekken en werd er na 1 winst en 1 verlies uiteindelijk toch net met vijf punten verschil gewonnen door de club uit Woudbloem en werden de Meertjes uiteindelijk ook naar huis gestuurd. Na beide door de eerste ronde te zijn gekomen werd het nu pas echt spannend want op veld J werd er nu een strijd der titanen uitgevochten tussen de beide teams uit Woudbloem. De beide teams waren ervan overtuigd dat ze deze ronde met gemak van het andere team zouden gaan winnen. Tijdens een zeer sportieve en onderhoudende wedstrijd bleek dat het ouderen team toch zijn meerdere moest erkennen in de jongeren. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslecht door de Heikneuters met een uitslag van 21-10 en 23-8. Waarbij zeker vermeld moet worden dat de sterspeler van de Forest Flowers, Annet toch zeker voor meer dan de helft van de gemaakte punten van haar eigen team verandwoordelijk was, en dat allemaal dankzij haar super opslag.

Na deze spannende wedstrijd gingen de Heikneuters door naar de kwartfinale op veld F tegen de Schildjers die de voorgaande jaren al vaker het toernooi hadden gewonnen dus de zenuwen waren alom bij iedereen aanwezig. Na een gigantische mooie wedstrijd waarbij zelf de aanwezige toeschouwers hun zenuwen niet meer in bedwang konden houden en zelf ook bijna het veld kwamen op rennen om te helpen. Na een zinderende eerste helft die nipt werd gewonnen met 13-15 werd de tweede helft gespeelt waarbij de zenuwen in het team van de Heikneuters ook de overhand begonnen te nemen uiteindelijk werd deze tweede helft verloren met 15-13. Vanwege een gelijkstand werd er nog een derde helft gespeeld die ditmaal op het veld plaatsvond i.p.v. de kantine. Na 7 zinderende minuten en wat wat schorre toeschouwers aan de zijlijn werd de wedstrijdt nipt verloren met 7-6 waarbij Gijs het laatste verliezende punt van de tegenstander nog probeerde te halen en hierbij vol het aanwezige publiek indook tot plezier van de presentator. Uiteindelijk mocht dit niet meer baten, maar vanwege de ontzettend gelijkwaardige strijd ging iedereen zeer tevreden het veld af. En toen uiteindelijk ook nog bleek dat de Schildjers de kampioen van het toernooi werden was het al met al een zeer mooie en geslaagde week.
Nadien werd er nog een barbeque gepland, waarbij iedereen zelf wat te eten en te drinken mocht meenemen en ook hier bleek het weer erg duidelijk te zijn, gezelligheid boven alles. Natuurlijk werden alvast de tacktieken voor het jaar 2015 besproken en er werd alvast afgesproken om in ieder geval de top drie te gaan halen.

Iedereen veel dank voor alweer een mooi volleyball jaar en hopelijk tot volgend jaar.

Geef een reactie