Jaarverslag Ijsvereniging

  • Berichtcategorie:Verslagen
  • Bericht reacties:0 Reacties

vrijdag 20 november 2015 • 19 leden: Gerhard Landman, Johan Wolters, Johan Fluks, Hans en Marloes Uffen, Fleur en Wytse van der Meer, Henk en Anje van Gijssel, Henk de Jong, Kees Dontje en Frouke Roukema, Jack Huizinga, Renée Bijl, Maria Noordman, Jan Kempinga, Mirjam Kuiper, Jan en Alianne Wolters • te gast: Marietta Rust en Kees Langejan • verslag: Maria Noordman

De winterperiode leverde ons, evenals het jaar ervoor, niet veel bijzonders op. De maand november verliep redelijk aangenaam met rustig herfstweer en pas op het eind een nacht met lichte vorst. December leek er na Kerstmis een beetje zin in te krijgen. Het midden en zuiden van het land werden even getrakteerd op een flink pak sneeuw wat natuurlijk zorgde voor de nodige overlast. Maar tot ijsactiviteiten kwam het daar niet. En ook niet bij ons in het Noorden, want hier was van al die sneeuw weinig te merken. Eind januari leek het even te gaan winteren met ’s nachts temperaturen onder nul en winterse buien, afgewisseld met een beetje zon, wat het landschap de nodige allure gaf, maar dat was ook niet voor lang. De maand februari verliep extreem zacht en in maart konden we concluderen dat het over en uit was met het winterseizoen. We kijken desondanks weer uit naar de komende winter.

Tijdens de Jaarvergadering, gehouden op 20 november in Erf en Weide, werd afscheid genomen van Jack Huizinga. Voorzitter Kees Dontje memoreerde dat Jackie zich van 1988 tot op heden heeft ingezet voor IJsvereniging de Woudbloem, voorwaar een lange periode, en hij dankte hem dan ook hartelijk voor alle werkzaamheden die hij, soms ook onder zware weersomstandigheden, voor de vereniging heeft verricht. Hans Uffen werd met algemene stemmen gekozen als opvolger van Jack.
De verkoop van de loten bracht € 92,- op en de vleesprijzen gingen naar Henk de Jong, Jan Wolters en Henk van Gijssel. Marietta Rust, begeleid door Frouke op de zingende zaag, wist na de pauze iedereen met haar warmbloedige liedjes te bekoren.

Bij het sluiten van de vergadering sprak de voorzitter nog de hoop uit dat de winterbarbecue ditmaal hopelijk onder echte winterse omstandigheden gehouden zal kunnen worden. Niemand zal het ondertussen ontgaan zijn dat dit jaar flink gebaggerd is in onze directe omgeving. Arcadis pakt volgens plan in het voorjaar de oevers aan en dan zal er ook gewerkt worden aan een nieuwe inlaat voor de ijsbaan. Namens het bestuur iedereen een mooie wintertijd toegewenst!

Geef een reactie