Dauwtrappen 2015

We begonnen ook dit jaar weer traditiegetrouw om 6 uur bij de ophaalbrug van Woudbloem. Dit jaar hadden we een aantal nieuwkomers!
De trip begon is oostelijke richting en direct sloegen we rechtsaf richting het natuurgebied. Daar volgden we de grootewijk richting slochteren.

Aangekomen bij de Groenedijk kregen we een korte uitleg over de grootepolder molen. Deze molen is in 1783 gebouwd als poldermolen van de Groote Polder met een scheprad en is de oudste nog bestaande maalvaardige poldermolen in de onze provincie.
(je kunt trouwens de molen ook bezoeken: als de molen is geopend wordt de gemeentevlag van Slochteren gevoerd)

Na het mooie verhaal over de molen voer onze tocht verder richting Fromaweg, Zuiderweg met als eindbestemming de haven van slochteren.
We hebben nog een paar rondjes gelopen vanwege vertraagde koffie 🙂
De koffie met koek was weer heerlijk. Iedereen kon even tot rust komen nadat we toch wel al een uurtje of 2 hadden gelopen.

De koffie gedronken, de koek naar binnen, iedereen weer bijgetankt gingen we op voor deel twee. Over de boslaan terug naar de groenedijk.
Vanuit de groenedijk voer onze tocht dwars door de velden tussen de
verlengde veenlaan en het slochterdiep. Al zigzaggend kwamen we uit bij de hooilandse weg. Inmiddels was alle dauw wel wat opgetrokken, maar dit was wel echt dauwtrappen!
Langs slootjes, door aardappelvelden, over vers gemaaid gras. Dan is het wel even fijn om weer gewoon asfalt onder je te hebben.

Na ca. 3 uur en 3 kwartier waren we weer terug bij Erf en Weide waar we een heerlijk ontbijt hadden. Zoals altijd was dit weer perfect geregeld:
verse broodjes, eitjes, jus d’orange, thee koffie en lekker beleg.

Al met al een heerlijke ochtend. Het weer zat mee, de stemming was goed, de tocht was mooi!
Genoeg redenen om volgend jaar weer van de partij te zijn!

Geef een reactie