Dorpen volleybaltoernooi ‘Aigenwies’ in Hellum

24-25-26 juni 2015 • Forest Flowers: Anton Verwey, Robin van Gijssel, Carla Verwey, Luuk Kazemier, Joke Popken, Andries van Dijk en Niels Huizing. • Heikneuters: Annette van Gijssel, Len Cornelissen, Juma van der Werf, Alies Joldersma, Susan Nijeboer, Gijs Cornelissen, Ronald Bakker, Marleen Nijeboer en Henk Bakker • coach: Feikje Geertsma • verslag: Feikje Geertsema

We hadden dit jaar weer een gedegen voorbereiding. Vanaf begin mei elke vrijdag avond en nog wat enkele extra avonden werd er getraind op het veldje bij Henk en Feikje.

Op woensdag 24 juni ging het volleybaltoernooi van stichting AignWies in Hellum van start! 49 teams doen daar aan mee. De Heikneuters en de Forest Flowers waren er klaar voor. Helaas hadden we dit jaar wat geblesseerden: Vivienne, Emma en Feikje. Ook Adriaan moest verstek laten gaan door werkzaamheden.

In onze gloednieuwe Woudbloemshirts verschenen we op het veld. Dat ging niet onopgemerkt voorbij! De shirtjes zijn oogverblindend geel. Geen supporter hoefde lang te zoeken naar een Woudbloemteam, zelfs in de schemering waren we goed te vinden. Bij deze willen de spelers het bestuur van Dorpsbelangen Woudbloem hartelijk danken voor de nieuwe shirts. Ook Sportshop Ben Nijeboer als co-sponsor: hartelijk bedankt! We kunnen er weer jaren mee vooruit.

De voorrondes op woensdag- en vrijdagavond zijn de beide teams goed doorgekomen. Al was het voor de Heikneuters nog wel even spannend. Gelukkig, vloog Adriaan vrijdagavond even in voor de laatste wedstrijd, zodat deze winnend werd afgesloten. Beide teams gingen door naar de Finale. De Forest Flowers zelfs als poulewinnaar! De lekkernij, uitgedeeld door Frouke namens de vereniging Dorpsbelangen Woudbloem, heeft er vast goed aan gedaan.

Op de finale dag, zaterdag 27 juni, moesten beide teams om 13.00 uur aantreden. De weergoden waren ons het hele toernooi al gunstig gezind, maar deze dag was echt super! Onze trouwe supporters genoten wat dat betreft ook volop. Menig speler had later last van verbrandde ledematen.

De Heikneuters hadden in de eerste wedstrijd wat opstartproblemen. Eer ze goed en wel op dreef waren, hadden ze de eerste set al verloren. De tweede set verliep veel beter en werd gewonnen. Dus 1-1. Helaas hadden de Heikneuters 2 setpunten minder dan de tegenstander. Daardoor lagen ze uit het toernooi! Volgend jaar de turbo eerder aanzetten!

De Forest Flowers waren goed op dreef. De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen. En ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door goed en degelijk spel. Daardoor zaten ze in de halve finale, dus bij de laatste 8 van het toernooi! Tsja en toen kwam de volgende tegenstander: HB Autotechniek uit Schildwolde. Dit was een zeer gedegen team. Ze hadden een antwoord op al onze ballen en maakten zelf heel weinig fouten. De gaten bij de Forest Flowers hadden ze goed in de gaten. Ondanks het goede ‘passes’ van Joke, kwamen wij er niet door. Met dikke cijfers o.a. 22-10 hebben we verloren. Ondanks de geweldige bal van Andries, die de bal met zijn voet raakte, 25 hoog de lucht in bracht waardoor de bal vlak voor de achterlijn in het veld van de tegenstander op de grond viel! HB autotechniek bleek de later toernooi winnaar. Daarvan verliezen is dan ook niet zo erg.

Na de laatste wedstrijd werd er nog even gezellig wat gedronken, waarna de shirtjes in de wastas gingen en ieder zijn eigen ding weer ging doen. We kunnen op een zeer geslaagd toernooi terug zien. Gezelligheid en sportiviteit is de sterke troef! Tot volgend seizoen.

Geef een reactie