Je bekijkt nu Jelle kookt een Koningsmaal

Jelle kookt een Koningsmaal

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Donderdag 27 april is het weer zover: Jelle de Visser kookt in de Borgmeren! Op deze bijzondere Koningsdag wordt een waar koningsmaal geserveerd: er staan overheerlijke asperges op het menu. Samen eten met dorpsgenoten, dichtbij huis in Scharmer en genieten van bijzondere gerechten van een fantastische kwaliteit. Aanrader!

Reserveren voor het diner graag vóór dinsdag 25 april via de website van Jelle de Visser: www.devliegeraar.nl

Jelle kookt

Jelle de Visser kookt al jaren voor het dorp en de omgeving. Eerst vonden de diners plaats in ‘Erf en Weide’ in Woudbloem. Nu is er een nieuwe locatie gevonden bij ‘De Borgmeren’ in Scharmer. Iedere maand staat er een verrassend menu op de kaart. In vier gangen verwent de kok de gasten met prachtige gerechten. In de menu’s is het seizoen vaak nadrukkelijk aanwezig.

Jelle kookt graag, niet alleen tijdens de maandelijkse diners, maar ook bij evenementen of als ‘Kok aan Huis’ bij mensen thuis. Meer informatie hierover vind je op zijn website.

Aspergeseizoen

In Nederland kun je van februari tot eind juni ongeveer verse asperges kopen. In het begin van het seizoen komen ze uit kassen (van dee warme grond), zo rond eind april zijn asperges ook te koop van ‘de koude grond’. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni), maar door de verbouw in kassen hebben we die periode (gelukkig!) weten te verdubbelen. Asperges kun je bij supermarkten kopen, maar vaak ook bij de kweker zelf. Let op de borden langs de weg, waarop de verkoop wordt aangekondigd, of kijk eens op de website ‘Zoek de Boer‘, waar je verkoop aan huis van boeren kunt opzoeken.

Om in Woudbloem bij de kweker aan huis te kopen hoef je maar een klein stukje te rijden. Bekende aspergeverkopers in de buurt van Woudbloem zijn Grol Asperges in Tripscompagnie, Meinardi in Noordbroek en Doornbosch in Borgercompagnie.

Weet jij nog een goed verkoopadres, of misschien een fantastisch recept met asperges? Laat deze dan in de reacties onderaan dit artikel achter, zodat anderen daar ook gebruik van kunnen maken!

Geef een reactie