Woudbloem opent jacht op energieslurpers!

  • Berichtcategorie:Nieuws

Dorpsbewoners van Woudbloem kan het niet ontgaan zijn. Dorpsgenoten Henk de Jong, Sietse Roeda en Frans Walthaus willen samen met alle bewoners het energieverbruik in Woudbloem terugdringen en zoveel mogelijk zelf opwekken. Na de actie met de warmtecamera opent het buurtteam van Woudbloem nu de jacht op ‘energieslurpers’ in huis. Dit zijn elektrische apparaten die stiekem veel energie verbruiken en de bewoner flink wat energie en geld kosten. De zoektocht kan behoorlijk wat energie besparen.

Van 21 maart – 11 april heeft Woudbloem de energieverbruiksmeters van Buurkracht te leen. Met deze meters kunnen de energieslurpers in huis eenvoudig worden opgespoord. Door de stekker van het apparaat via de energieverbruiksmeter op het stopcontact aan te sluiten, is eenvoudig te meten hoeveel energie een apparaat verbruikt. Zo kan een oude koelkast in een berging een ware energiedief zijn. Of apparatuur die stand-by staat onnodig veel energie verbruiken.

Ook slurpers speuren?

Dorpsbewoners die willen weten hoe het met het energieverbruik van de apparaten in hun woning gesteld is kunnen zich voor deze actie aanmelden op buurkracht.nl/woudbloem. Hier houden Henk, Sietse en Frans iedereen ook op de hoogte van alle acties en activiteiten die zij in Woudbloem organiseren. Ook staan er handige bespaartips om snel en makkelijk energie en geld te besparen.

Meer informatie:

Contact opnemen met het buurtteam kan via woudbloemenergie@gmail.com of Henk de Jong (06 21514971), Sietse Roeda (0645374590) of Frans Walthaus (0598416292). Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Hanna de Vries via hanna@buurkracht.nl of 06 208 068 18.